"Magiske språkreiser".

Språk: Barn trenger språklig kompetanse for å forstå omverden. Kommunikasjon og språk påvirker og påvirkes av alle sider av barnets utvikling. Språk er identitetsdannende og en viktig faktor i samspill med andre. Vi legger til rette for et godt språkmiljø i barnehagen ved å ha fokus på å gi barn erfaring med å kommunisere og bygge relasjoner til andre. Barna lærer å delta, lytte og forstå det som foregår i kommunikasjonen.

Personalets kompetanse om barns språkutvikling og hvordan de tilrettelegger for et godt språkmiljø er avgjørende for å skape et godt og rikt språkmiljø i barnehagen.

Vi har meldt oss på «Språkløyper», som er nasjonal strategi for språk, lesing og skriving i regi av kunnskapsdepartementet. «Språkløyper» er kompetanseutviklingspakker som vi bruker til å utvikle og bevisstgjøre kompetansen blant personalet i forhold til barns språkutvikling, språklig mangfold og leseaktiviteter.

Musikk: Vi er opptatt av at barna opplever sang og musikkglede. Barna blir kjent med kristne barnesanger og andre sanger som er en viktig del av vår kulturarv. Barna får erfaring med ulike rytme- instrumenter, musikk og sang er viktig innenfor språkutviklingen. Det bidrar også til samhold og fellesskap og fremmer mestring.

Drama: Vi har en tradisjon på å bruke drama i vår barnehage. Drama for oss er en prosess der barn og voksene er sammen om å uttrykke seg. Barna er aktiv med i planlegging og prosess fra fortelling til dramatisering. Vi dramatiserer eventyr, fortellinger, sanger eller bruker drama for å skape refleksjon hos barna ved å dramatisere ut små «snutter» som de kjenner seg igjen i.