Lek og læring i barnehagen

Lek har en egenverdi og er en indremotivert aktivitet. Leken er også barnehagens beste læringsarena. Det er viktig at personalet legger til rette for tid og rom til lek både inne og ute.

Lek er en arena der barna skaper vennskap og knytter relasjoner. Det er en arena for utvikling og læring på tvers av alder og kultur. Personalet bidrar til at alle opplever engasjement gjennom leken ved å tilby et vidt spekter av leker/rekvisitter. Alle barna opplever glede og engasjement gjennom leken, alene eller sammen med andre.

Personalet legger til rette for lek:

• Personalet er bevisst sin egen rolle og deltakelse i lek
  • Lekemiljøet er i bevegelse etter barnas fokus og interesser
  • Lekemiljøet er organisert, oversiktlig og inspirerende
  • Vi går turer i nærmiljøet og utfordrer til ny type lek ved bruk av naturen