Når barnet starter i barnehagen

Den første tiden i barnehagen er viktig for at barnet får en trygg og god start i barnehagen. Både foreldre og barn blir kjent med barnehagen på en rolig og forsiktig måte, slik at det å begynne i barnehagen ikke blir en brå overgang for barna.

Vi tilpasser tilvenningen etter barnets behov, i samarbeid med foreldre. Ved barnehagestart opprettes en tilknytningskontakt, som følger barnet spesielt den første tiden. Dette gir barnet trygghet og skaper gode relasjoner.

Vårt arbeid for å skape gode og trygge overganger for barna starter allerede når de takker ja til plass hos oss. Vi tilbyr besøk i barnehagen før oppstart, og har fokus på gode relasjoner og trygghet for både barn og foreldre.

Personvern